Akne i bubuljice: Od problema do rešenja

Akne i bubuljice: Od problema do rešenja

Bubuljice, akne i mitiseri čest su problem sa kojim se svi povremeno susreću, bez obzira na pol i godine. Ovakvo stanje kože prouzrokuje nezadovoljstvo, koje je često praćeno sa nesigurnošću i sasvim sigurno željom za pronalaskom pravog rešenja. Da bi do toga i došli, potrebno je prvo da odrediti uzrok nastanka ovakvih pojava na koži i šta one u stvari predstavljaju.

akne

Kako nastaju akne i bubuljice?

Da bi vaša koža bila zdrava i glatka, sebacealne žlezde koje se nalaze u folikulu dlake luče sebum, odnosno masnoću i na taj način štiti kožu i kosu. U slučaju kada se sebum ne luči u dovoljnoj količini koža postaje ispucala, suva i hrapava. U suprotnom, kada se sebum luči u većim količinama od potrebnih, taj višak se nakuplja u folikulima, zajedno sa mrtvim ćelijama kože i to dovodi do zapušenja pora i nastanka mitisera. Ukoliko dođe i do bakterijske infekcije, nastaje žarište na koži koje rezultira pojavom bubuljica.

Zašto nastaju akne i bubuljice?

Ne postoji jedinstven razlog nastanka akni i bubuljica, ali mnogi eksperti se slažu da je jedan od osnovih uzroka nivo polnih hormona u krvi, tačnije androgena ili muških hormona. Što je veći nivo testosterona to je veća šansa za pojavu akni. Kako u pubertetu dolazi do čestih hormonskih promena, to je pojava akni i bubuljica u adolescentskom periodu češća.

 

Pored toga, akne su čest neželjeni efekat upotrebe steroidnih hormona, zbog čega ovaj problem može da bude izražen kod bodibildera, koji konzumiraju ovu vrstu suplemenata.


Takođe, zbog hormonskih promena tokom menstruacije, trudnoće, kao i prestanka korišćenja pilula za kontracepciju javljaju se akne i bubuljice na koži.

Kako se rešiti akni i bubuljica?

bubu

Iako akne i bubuljice prouzrokuju kako loše zdrastvene, tako i estetske efekte, oni se mogu rešiti pravilnom negom. Imajući u vidu da bubuljice nastaju preteranim lučenjem masnoće, ljudi često posežu za korišćenjem isušujućih proizvoda za lice. Međutim, koža često odreaguje potpuno suprotno i počne da stvara još više sebuma nastojeći da nadoknadi izgubljene rezerve. Zbog toga je aknoznoj koži potrebna profesionalna nega, kojom će na pravilan i efikasan način odstraniti višak sebuma i pružiti sve neophodne hranjive sastojke. Rešavanjem pravog uzročnika problema i uz sredstvo za čišćenje na bazi voćnih kiselina, vaša koža će ponovo biti glatka i zdrava.

Neki od sjajnih tretmana kojima se tretira ovaj problem su tretman AHA kiselinama, laserom ili mikronidlingom. Sve ove tretmane, možete obaviti u salonu Pretty Woman, a besplatan pregled ili konsultacije zakazati na broj 063/519-338, 451-798.

Više informacija i zakazivanje na telefon: 063/519-338, 451-798
Pregledi i konsultacije su besplatni, zakažite već danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *