Nega kože posle leta

Nega kože posle leta

Tokom letnjeg perioda češće smo izloženi sunčevoj svetlosti, koja našu kožu hrani neophodnom dozom vitamina D. Međutim, neodvojiva su i ona neželjena dejstva prouzrokovana UVA, UVB i infracrvenim zracima, koji najdublje prodiru u kožu. Iako svi volimo svoj bronzani ten nakon leta i želimo da on traje što duže, važno je na vreme otkloniti posledice neželjenih efekata sunčanja, jer zdrava i negovana koža je najlepša!

 

Koje mogu biti posledice na koži nakon letnjeg perioda?

Suva koža nakon leta je očekivana kod svih ljudi, bez obzira na tip kože. Boravak na suncu, pesak, morska so ili hlor iz bazena učiniće da se koža peruta i postane osetljivija. Zbog toga je hidratacija nešto što je neophodno vašoj koži za vraćanje čvrstine, elastičnosti i sjaja.

Pored toga izloženost suncu ostaviće za sobom i pojavu bora na licu, koža postaje opuštenija i izgleda umorno.

Neke od posledica su i pojava tamnih fleka na licu, odnosno hiperpigmentacija. Ona nastaje zbog preteranog stvaranja melanina na određenim delovima kože, jer su melanociti – ćelije koje proizvode melanin, previše stimulisane od strane sunčeve svetlosti.

Kako negovati kožu nakon leta?

Ono što fali vašoj koži nakon leta jesu voda i vitamini, kojima će povratiti potreban balans, sjaj i svežinu. Upravo zbog toga su važna tri ključna koraka: čišćenje, hranjenje i hidriranje

Iz ovih koraka se sastoji biološki ili regenerativni tretman lica, na bazi aktivnih sastojaka. On podrazumeva pre svega piling lica, prikom kog se uklanjaju mrtve ćelije kože, a nakon čega se nanosi preparat koji revitalizuje i pospešuje strukturu kože.

Postoji više vrsta bioloških tretmana, a neki od njih su polivitaminski, kolagen, hijaluron, C vitamin, Q10. Koji će najbolje pomoći oporavku vaše kože, zavisi od vašeg doba i tipa kože, a to ćete najbolje utvrditi posetom kozmetičaru.

 

Pregled u salonu “Pretty Woman” je besplatan i možete ga zakazati svakog dana od 10 do 20 časova na broj 063 519 338. U ponudi su čak 11 bioloških tretmana o kojima možete više pročitati ovde. Sasvim sigurno da ćete među njima pronaći onaj koji odgovara baš vama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *